Selecteer een pagina

Het zijn drukke tijden in remarketingland, want Google zal de komende dagen weer een interessante nieuwe feature wereldwijd beschikbaar stellen, namelijk remarketing lists for search ads (RLSA). Met deze nieuwe functie is het mogelijk je advertenties, keywords en biedingen aan te passen op basis van de laatste acties die de bezoeker heeft uitgevoerd op je website.

New possibilities, new thinking

Nieuwe mogelijkheden geeft adverteerders een aanleiding om hun zoekcampagnes opnieuw onder de loep te nemen. Hieronder staan een aantal voorbeelden om de zoekcampagnes te optimaliseren:

  • Verlaten Winkelwagens
    Maak een remarketinglijst aan voor bezoekers die een bepaalde productcategorie hebben bekeken, maar niet hebben geconverteerd. Maak een lijst aan voor elke productcategorie. Met een combinatielijst sluit je bezoekers uit die al een conversie op je website hebben uitgevoerd, zodat je alleen bezoekers bereikt die nog geen conversie hebben uitgevoerd. Het doel is om deze bezoekers terug te halen naar de website en ze te laten converteren.
  • Up-selling en cross-seling
    Bezoekers die een specifiek product hebben gekocht op je website, kun je advertenties laten zien met producten die veel andere kopers gezamenlijk met dat specifieke product kochten. Voorbeeld: een bezoeker die gisteren hardloopschoenen heeft gekocht, ziet vandaag advertenties met sportsokken en hardloopkleding.
  • Vergroot het aantal keywords
    Er zullen ongetwijfeld een aantal brede keywords zijn die niet voldoen aan je ROI doelstellingen. Met RLSA kun je een remarketinglijst opstellen voor klanten binnen een bepaalde periode nadat zij een aankoop hebben gedaan. Bedrijven wiens klanten binnen een bepaalde periode vaak een herhaalaankoop doen, kunnen voor deze groep een remarketinglijst opstellen. Door de brede keywords op deze groep mensen te richten, is het wellicht wel mogelijk om te voldoen aan je ROI doelstellingen.

Wederom is er een nieuwe update vanuit Google Adwords waar adverteerders al een tijdje op zaten te wachten. Nu is het wachten tot Adwords Editor een grote update krijgt en alle nieuwe mogelijkheden ondersteunt, die al wel beschikbaar zijn in de Adwords Interface.