Selecteer een pagina

Nieuw: Adwords Sitelink Description

Sitelinks geeft adverteerders de kans om extra links toe te voegen aan een tekstadvertentie. Afgelopen februari heeft Adwords hier een update op gegeven, door extra beschrijvingen van bestaande advertenties toe te voegen aan tekstadvertenties. De adverteerder kon zelf niet bepalen welke beschrijving gekoppeld werd aan de sitelink.

Afgelopen week is er een nieuwe feature gelanceerd, namelijk Sitelink Description. Het grote verschil met de vorige update is dat je nu zelf kan bepalen welke beschrijving je wilt toevoegen aan elke afzonderlijke sitelink. Adverteerders die hun campagnes hebben gericht op de topposities zullen deze nieuwe feature aangrijpen om hun CTR een boost te geven.

Hieronder zie je een voorbeeld van hoe de nieuwe feature getoond wordt in de zoekresultaten. Wat opvalt is dat search ads steeds meer gelijkenissen heeft met organische zoekresultaten.

example-sitelink-description

Adverteerders die hun campagnes hebben geüpgraded naar geoptimaliseerde campagnes, hoeven niets in te stellen om gebruik te maken van sitelink description. Je creëert een nieuwe sitelink of past een huidige sitelink aan en ziet meteen de omschrijving velden bij de sitelink staan.

sitelink description

Testresultaten laten zien dat advertenties met het nieuwe sitelink format een aanzienlijk hogere CTR hebben en relevanter zijn dan het oude sitelink format.

Deze update geeft ons de kans om Ad Testing uit te breiden naar sitelinks, met als doel om gebruikers een breder en relevanter beeld van de website te tonen. Ik ben benieuwd hoe andere adverteerders deze nieuwe feature gaan toepassen.